Projekti

ZGODBA ZA NA ZID

Kako motivirati za branje osnovnošolce, ki jih »nič ne zanima«? Tako, da sami kaj napišejo! Napišejo kratko zgodbo, ki bo lahko objavljena na facebooku. V sodelovanju z OŠ Trebnje smo razpisali literarni natečaj in v goste povabili tri pisateljice, katerih knjige mladi radi berejo: Aksinjo Kermauner, Deso Muck in Mojco Rudolf. Na zaključni prireditvi je bila osrednja gostja iskriva in še vedno mladostna Neža Maurer. Razglasili smo tudi zmagovalko natečaja – Laro Valenčič za zgodbo V dveh svetovih.


PESEM ZA NA ZID

Najbolj slavni pesniki so začeli pisati pesmi že v otroštvu. Mogoče pa smo na literarnem natečaju odkrili bodočega avtorja »novih Poezij«? Osnovnošolci OŠ Trebnje so se srečali z mlado trebanjsko pesnico Laro Zupančič, z zbiralko ljudskega izročila Anjo Štefan ter s pesnico in prevajalko Jadranka Matić Zupančič, nato pa so nam pošiljali svoje pesmi. Za najboljšo smo razglasili pesem Življenje Lane Rajer. Kot pisatelj se je na zaključni prireditvi predstavil kantavtor Adi Smolar.

 

RASTEM S KNJIGO

Vse sedmošolce v Sloveniji pripeljejo v knjižnico učitelji v okviru projekta Rastem s knjigo, ki je nastal na pobudo Ministrstva za šolstvo in šport, Ministrstva za kulturo ter Javne agencije za knjigo. Tako jim lahko predstavimo, kaj zanimivega lahko počnejo v knjižnici, kje lahko poiščejo informacije, ki jih zanimajo, za darilo pa vsak dobi svoj izvod knjige. Pogosto se tisti učenci, ki še niso, po tem obisku tudi včlanijo.

 

Objava javnega razpisa za imenovanje direktorja KPGT

Svet javnega zavoda Knjižnica Pavla Golie Trebnje
objavlja javni razpis za imenovanje
DIREKTORJA/DIREKTORICE
KNJIŽNICE PAVLA GOLIE TREBNJE

besedilo razpisa v Adobe PDFpdf

 

 

 

 

Izposoja e-knjig: Biblos

BIBLOS inkBOOK Prime lifestyle 04b

Kako deluje?

Promocijski video (YouTube)

Na spletnem portalu BIBLOS so prek dostopa na daljavo na voljo elektronske knjige, tako leposlovje, kot priročniki in otroška literatura, ki jih lahko prebirate na vaših napravah: bralnikih z e-črnilom, tablicah, pametnih telefonih, računalnikih ...

Prijava na e-obvestila

Soglasje za prejemanje e-obvestil (več...)

PRIJAVA NA E-OBVESTILA  (ODJAVA)

meil2

 

 

 

 

×

Member Login

×