Noč z Andersenom

Knjižnica Trebnje del mednarodnega projekta Noč z Andersenom

2. aprila 1805 se je na Danskem rodil eden največjih pravljičarjev, Hans Christian Andersen, in na ta dan obeležujemo mednarodni dan knjig za otroke. Projekt Noč z Andersenom se je iz Češke razširil v mnoge države po vsem svetu, zato smo se tudi v Knjižnici Trebnje že drugo leto zapored odločili na ta način obeležiti Andersenov rojstni dan. Organizirali smo Večer z Andersenom, ki se ga je udeležilo po nekaj učencev iz 7. 8. in 9. razredov osnovnih šol Trebnje, Mirna, Mokronog, Šentrupert in Veliki Gaber. S skupino mladih smo se najprej spoznali, se malo poigrali, veliko novega smo se naučili, bili smo ustvarjali in imeli smo se lepo. Večer je popestrila gledališka skupina P.L.I.N., ki je še dodatno poskrbela, da nihče ni zehal.
Za večerjo se zahvaljujemo prijaznim donatorjem – Gostilni Šeligo, Hotelu Opara, Piceriji Hom in Andreju Jamšku s.p.!

Udeleženka Petra iz OŠ Veliki Gaber je strnila svoje vtise takole: "Bila je zanimiva izkušnja, saj smo spoznali marsikaj novega in se noro zabavali. Upam, da bo še več takih priložnosti za popestritev vsakdanjika, ki se jih bom z veseljem udeležila. Prav taki dogodki se nam namreč vtisnejo v spomin in nas kasneje spominjajo na mladost." 

DSCN7599 DSCN7605 DSCN7616 DSCN7625 DSCN7626 DSCN7679DSCN7684 DSCN7688 DSCN7690 DSCN7697DSCN7700DSCN7703DSCN7721DSCN7723 DSCN7739DSCN7748  DSCN7740DSCN7736DSCN7738DSCN7706DSCN7772

Ustvarjalne delavnice za otroke

Zimske ustvarjalne delavnice za otroke: Trebnje 16. 2., Mirna 17. 2., Šentrupert 18. 2., Veliki Gaber 20. 2.2015:

Can not load images! LiveConnectClient::query Error code 401 received requesting data: { "error": { "code": "request_token_invalid", "message": "The access token isn't valid." } }.. Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.

Strokovno predavanje s Tilko Jamnik: Družinsko branje

Strokovno predavanje s Tilko Jamnik: Družinsko branje, 21. januarja 2015 ob 19.00 v avli vrtca Šentrupert:

Can not load images! LiveConnectClient::query Error code 401 received requesting data: { "error": { "code": "request_token_invalid", "message": "The access token isn't valid." } }.. Use another HTTP adapter for data in Advanced configuration of OneDrive component.

e-knjige: Biblos

druzina 25pxV spletni knjižnici Biblos vam ponujamo bogat izbor kvalitetne literature, na Biblosu je na voljo več kot 1.000 e-knjig. 

Za brezplačno izposojo knjig potrebujete le članstvo v knjižnici in dostop do svetovnega spleta. Za prijavo uporabite svojo člansko številko in geslo za COBISS+.  

revije in članki: Pressreader

odrasli 25px5.500 naslovov svežega časopisja v 60 jezikih: PressReader

Zbirka vključuje tekoče izdaje časopisov in revij z vsega sveta (tudi slovenskih). Nabor revij pokriva modo, ročna dela, računalništvo, avtomobilizem, kulturo, šport itn.
Za prijavo uporabite svojo člansko številko in geslo za COBISS+.

 

e-viri: Encyclopedia Britannica

Encyclopedia Britannica druzina 25px− dobro izhodišče za seminarske naloge in raziskovanje

Splošna enciklopedija v angleškem jeziku, v kateri najdemo vse – od začetkov vesolja do aktualnih dogodkov. Podajanje vsebine je prilagojeno otrokom, učencem in odraslim.

#ostanidoma za mulce

otroci 25pxNa enem mestu zbrane povezave: pravljice, naravoslovje, eksperimenti, izobraževalni portali, knjige, revije, ustvarjalnice, igre: #ostanidoma za mulce

 

 

Lahkonočnice

Lahkonočnice logotip ZlataBela 244 otroci 25pxSpoznajte Lahkonočnice, slovenske pravljice za otroke. Zabavne prigode junakov berejo babice in dedki. Pišejo jih sodobni pravljičarji, rišejo pa mladi ilustratorji.

 

Europeana

 

Europeana druzina 25pxje evropska digitalna knjižnica z digitaliziranimi slikami, besedili ter zvočnimi in video posnetki.

otroci.org

otroci 25pxBrezplačni učni listi ter poučna in uporabna vsebina za vse razrede osnovne šole: otroci.org

 

 

Pančkov svet

otroci 25pxPesmice in pravljice v oblaku: Pančkov svet

Screenshot 3

 

Devetka.net

otroci 25pxZbirka spletnih nalog za osnovno šolo: Devetka.net

 

 

RIC

RIC druzina 25px− Državni izpitni center, kjer lahko najdete vse informacije o izpitih in odgovore na svoja vprašanja.

SIstory - Zgodovina Slovenije

druzina 25px

Prosto dostopne publikacije (revije in monografije) s področja slovenskega zgodovinopisja, raziskovalni podatki, arhivski in tiskani viri: SIstory

 Kamra − lokalna zgodovina v zgodbah

 dLib.si − kulturni zakladi Slovenije

 e-viri: Tax-fin-lex

 e-viri: EbscoHost

 e-knjige: EBSCOhost eBook Public Library Collection

druzina 25pxLokalna zgodovina v zgodbah: Kamra

Portal združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva. Vsebine so predstavljene kot zgodbe, značilne za neko območje.

 druzina 25pxKulturni zakladi Slovenije, združeni in dosegljivi na vsakem koraku: dLib.si

Portal vam omogoča dostop do digitaliziranega gradiva (časopisi, knjige, razglednice ...). Vanj prispevajo knjižnice, muzeji, društva in drugi.

odrasli 25pxDavki, finance in pravo: Tax-fin-lex

Portal je razdeljen na tri področja: Tax, ki prinaša članke in druge informacije s področja davkov, Fin z izbranimi finančno-računovodskimi informacijami in Lex s pravnimi informacijami.

odrasli 25pxDopolnite vaše seminarsko / diplomsko delo s tujimi strokovnimi članki: EbscoHost

Večdisciplinarna zbirka omogoča dostop do baz podatkov s celotnimi besedili v angleščini. Ponuja e-knjige, strokovne revije ter članke s področij kulture, medicine, izobraževanja ...

odrasli 25pxIzposoja e-knjig v angleščini (navodila), V zbirki lahko izbirate med 30.000 izbranimi e-knjigami v angleščini: 
EBSCOhost eBook Public Library Collection

×

Member Login

×